3 Ocak 2008 Perşembe

Milli Tekvandocu Battalgazi Özçınar Mermer Kırışını Mehmetçik'lere Adadı

Guinnes Rekorlar kitabına girmek için yaptığı mermer kırış denemeleri ile tanınan milli tekvandocu Battalgazi Özçınar, son kırış denemesini Irak sınırında görev yapan Mehmetçiklere adadığını söyledi.

Özçınar'ın en büyük hayali ile Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın huzurunda rekor denemesi yaparak ay yıldızlı bayrağı kendisine vermek. Özçınar daha önce 200 mermeri noter huruzunda 16 saniyede kırmayı başarmıştı.


Özçınar bu kez denemesini Kernek Ofis Markette gerçekleştirdi. Özçınar mermer kırışında dünyanın en iyisini belirlemek ve Guinnes rekorlar kitabına girecek kırışı gerçekleştirmek için rakiplerine meydan okumuştu. Özçınar meydan okumasını kabul eden milli sporcular İsmet Sağlam, Ali Bahçeci ile Hollanda'dan Tekin Doğan'ın 2008'in ilk haftasında Malatya'ya geleceklerini ve burada kırış yarışması gerçekleşeceğini söyledi.

Guinnese girmek için Malatya'da birçok denemelerde bulunduğunu ifade eden Özçınar, "Ayyıllızlı bayrağımız altında birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçiğimiz eksi 27 derece soğukta vatan hainlerine karşı çarpışmaktalar. Bu kırışı onlara adıyorum." dedi.

Kernek Ofis Market sahibi Selim Behçet ise "Şu anda kuzey Irak'ta, doğuda çarpışmakta olan Mehmetçiğimize bunu adıyoruz. Şunu unutmasınlarki biz bir bütünüz ve tek bayrak altında yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberlik adına bu gösteriyi gerçekleştirdik." şeklinde konuştu. Selim Behçet, Battalgazi Özçınar'a bir hediye takdim etti

Hiç yorum yok: